Trg obnovljenih prenosnih in osebnih računalnikov bo presegel 47,3 milijarde dolarjev

Trg obnovljenih prenosnih in osebnih računalnikov bo presegel 47,3 milijarde dolarjev

Trg obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov naj bi do leta 2034 presegel 47,3 milijarde dolarjev zaradi povpraševanja po cenovno ugodnih elektronskih napravah, kažejo nove napovedi analitskega podjetja Future Market Insights.

Po nedavni raziskavi naj bi globalni trg obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov do konca leta 2024 dosegel 17,8 milijarde dolarjev. V naslednjih desetih letih naj bi se prodaja obnovljenih prenosnih računalnikov in računalnikov povečala po CAGR-ju (srednja letna stopnja rasti) 10,2%. Do konca leta 2034 se pričakuje, da bo trg vreden 47,3 milijarde dolarjev.

Obnovljeni računalniki in prenosniki so elektronske naprave, ki so že bile v rabi, ampak so bile odkupljene od poslovnih strank ali so kakorkoli drugače končale v rokah proizvajalcev ali obnoviteljev, kot so proizvodne napake, nizka zmogljivost in poškodovani elektronski deli. Proizvajalci in obnovitelji računalniške opreme kot Recosi te napake ali poškodbe pregledajo in odpravijo.

Obnovljene naprave gredo skozi pregled in po odkritju napak se vse popravi in obnovi v originalno stanje ali čim bližje originalni kakovosti. Po zaključenem popravilu se obnovljeni računalniki in prenosniki prodajajo po nižji ceni od novih naprav.

Obnovljeni računalniki in prenosniki so stroškovno učinkovita možnost za podjetja, ki želijo kupiti visokokakovostne naprave, ki delujejo kot nove, ne da bi plačevala premijsko ceno za novo napravo.

Naraščajoče povpraševanje po poceni elektronskih napravah je ključni dejavnik, ki poganja napredek globalne industrije obnovljenih računalnikov in prenosnikov.

Podobno se pričakuje, da bodo naraščajoča okoljska vprašanja spodbudila industrijo obnovljenih računalnikov in prenosnikov.

Obnovljeni računalniki in prenosniki pomagajo zmanjšati elektronske odpadke s podaljšanjem življenjske dobe obstoječe tehnologije. S ponovno uporabo obstoječih naprav manj elektronike konča na odlagališčih, kar zmanjšuje okoljski vpliv elektronskih odpadkov.

Proizvodnja novih računalnikov in prenosnikov zahteva znatno količino energije in virov. Obnovljene naprave pa za proizvodnjo potrebujejo manj energije in virov, zaradi česar so okolju prijazna možnost.

Obnovljeni računalniki in prenosniki so pogosto obnovljeni s pomočjo delov iz starejših naprav. To pomaga zmanjšati potrebo po novih delih in materialih ter zmanjšuje okoljski vpliv proizvodnje. S tem nakup obnovljene elektronike lahko pomaga okoljski vzročnosti na dolgi rok in bo pomagal trgu, da se hitro razširi.

Številna start-up podjetja vlagajo v obnovljene delovne postaje, da bi zmanjšala stroške in ohranila trajnost za daljše obdobje. To bo pozitivno vplivalo na globalni trg v času projekcije.

Ključne ugotovitve:

· Globalna prodaja obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov naj bi do leta 2034 zrasla za 10,2% CAGR.

· Glede na izdelek je segment obnovljenih prenosnih računalnikov leta 2022 zasedel 74-odstotni delež globalnega trga.

· Glede na operacijski sistem je operacijski sistem Windows leta 2022 zasedel pomemben tržni delež 66,1%.

· Vrednost trga obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov v Združenih državah Amerike naj bi do leta 2034 dosegla 6,5 milijarde dolarjev.

· Povpraševanje po obnovljenih računalnikih in prenosnih računalnikih na trgu v Kitajski naj bi raslo po stopnji 10,2% CAGR.

· Trg v Japonski naj bi od leta 2024 do leta 2034 rasel po robustni CAGR stopnji 12,7%.

»Dejavniki, ki spodbujajo rast na trgu, vključujejo naraščajoče povpraševanje po stroškovno učinkovitih napravah, vzpon krožnega gospodarstva in pobud za trajnost ter razširitev spletnih platform za nakup obnovljenih naprav,« pravi FMI.

»Poleg tega je naraščajoča ozaveščenost o okoljskem vplivu elektronskih odpadkov privedla do povečanega povpraševanja po obnovljeni elektroniki kot bolj trajnostni alternativi za nakup novih naprav,« dodaja.

Zaključek

V zaključku je obnovljena računalniška oprema odlična izbira za mnoge posameznike in podjetja. S pravilno raziskavo in izbiro lahko obnovljena računalniška oprema zagotovi enako ali celo boljšo vrednost kot nova oprema, hkrati pa prispeva k zmanjšanju odpadkov in ohranjanju naravnih virov.

Related Posts
  1. 8 načinov, kako ostati zdravi, če cel dan sedite za računalnikom
  2. Davčne blagajne: Od osnov do Izbire prave naprave
  3. Obnovljena računalniška oprema: Razbijanje mitov in neresnic
Swipe up