Stanje in izgled naših računalnikov

Pred nakupom računalnika se nam lahko pojavi več vprašanj – koliko odšteti, kakšno zmogljivost potrebujemo in najpomembnejše, kako dobiti čim več za svoj denar. Zaradi tega ne smemo zanemariti rabljenih računalnikov, a ti navadno pridejo brez kakršnekoli garancije in v kolikor gre kaj narobe, se lahko le obrišemo pod nosom.

Kaj nam je torej storiti v primeru, če želimo zanesljivost novih računalnikov po ceni rabljenih? Se ozreti v smeri obnovljene računalniške opreme! Ne le, da s tem prihranimo do 70% napram novi opremi, naša obnovljena računalniška oprema prejme tudi minimalno 1 leto garancije! Da pa bo nakup še lažji, dovolite, da vam nazorno prikažemo kvaliteto tipičnih kakovostnih razredov naših računalnikov.Oprema, ki izvira iz razstavnih eksponatov, neprodane zaloge in podobno. Nič ali zelo malo rabljena oprema brez ali z minimalnimi znaki uporabe. Večinoma z originalno embalažo.

Oprema, ki je bila obnovljena do te mere, da je popolnoma brez znakov uporabe, pride pa tudi s preprintano slovensko tipkovnico in 2 leti garancije.

Profesionalno obnovljeni računalniki kvalitete A. Vizualno so skorajda popolnoma brezhibni, vsebujejo lahko le majhne sledove uporabe. Brez večjih odrgnin ter prask.

Najboljše razmerje med kvaliteto, izgledom in ceno nudijo standardni obnovljeni artikli. Nizka cena, ki je glavna prednost B-kvalitete, pa bi vas znala prepričati v njeno korist.


(A+ kvaliteta) OPEN BOX

Računalniki z oznako Open Box so skoraj novi izdelki, velikokrat zgolj z odprto embalažo. Izdelek z odprto škatlo je lahko preprosto računalnik, ki ga je nekdo kupil ter malo za tem vrnil, ker jim barva ni všeč, ali iz prav tako trivialnega razloga.

Kot veste, vam večina trgovin omogoča vračilo izdelkov v roku 14 dni, zaradi česar je možno, da so ti izdelki bili krajši čas v uporabi ter vsebovali zelo majhne znake uporabe zaradi svojega kratkega časa v rokah prvotnega kupca. To navadno ni problem, vendar se morate zavedati tudi te možnosti. Izdelki z odprtimi škatlami so lahko tudi razstavni modeli, ki jih je trgovina uporabila za predstavitev izdelka.

Zgradili smo natančen kakovostni sistem, ki ustreza tudi najzahtevnejšim uporabnikom. Vsaka naprava je 100% funkcionalna ne glede na kakovostni razred. V večini gre za višek produkcije in neprodane zaloge, kjer razlike z novimi napravami niso opazne. So dodatno testirane, ugodnejše in pripravljene za takojšnjo uporabo!


(A+ kvaliteta) RE-NEW

Naša oznaka Re-New označuje opremo, ki je bila obnovljena do te mere, da je popolnoma brez znakov uporabe. Vsaka naprava, označena s tem znakom, pride s preprintano slovensko tipkovnico in ponuja 2 leti garancije.

Računalnike obnavljamo pod standardom PAS 141. Oprema s to oznako je popolnoma brez prask, popolnoma očiščena od znotraj in zunaj, vsi deli pa so testirani v 20 testnih točkah s strani naših usposobljenih računalniških strokovnjakov za obnovo. Ker je strojni opremi zagotovljena druga življenjska doba, njen nakup zmanjša ogljični odtis, hkrati pa prihranite ogromno denarja za izkušnjo, ki je primerljiva izkušnji ob nakupu novega računalnika.


(A kvaliteta) OBNOVLJENO

Računalnike obnavljamo pod standardom PAS 141. Oprema je skoraj popolnoma brez prask, popolnoma očiščena od znotraj in zunaj, vsi deli pa so testirani v 20 testnih točkah s strani naših usposobljenih računalniških strokovnjakov za obnovo. Ker je strojni opremi zagotovljena druga življenjska doba, njen nakup zmanjša ogljični odtis, hkrati pa prihranite ogromno denarja.

Velika večina naših obnovljenih računalnikov je minimalno A kvalitete, v kolikor v opisu ni navedeno drugače. Vizualno so skorajda popolnoma brezhibni, vsebujejo lahko le majhne sledove uporabe, brez večjih odrgnin, prask ali kakršnih koli drugih napak. Vse praske ali udarnine so zgolj lepotne narave in niso moteče ter ne vplivajo na delovanje. Naša glavna prioriteta je zadovoljstvo kupca, zato stvari prikažemo, kot so.


(B kvaliteta) OBNOVLJENO

Spadate med ljudi, ki iščejo zmogljiv prenosnik, bi pa radi nekoliko dodatno prihranili? Potem se le seznanite z našimi produkti B-kvalitete. Te prenosnike priporočamo vsem, ki jim zunanjost ne pomeni veliko, si pa želijo ugoden, funkcionalen in kvaliteten produkt. Najboljše razmerje med kvaliteto, izgledom in ceno sicer ponujajo standardni obnovljeni artikli. Nizka cena, ki je glavna prednost B-kvalitete, pa bi vas znala prepričati v njeno korist.

Izdelek razreda B bo v dobrem stanju, vseboval pa bo opazne sledove in praske, vključno z obrabljenimi tipkami in površinami okoli tipkovnice, možno pa je tudi, da gre za izdelke v dobrem stanju z manjšo tehnično napako (recimo nedelujoč USB priklop), ki pa bo vedno omenjena v opisu. Gre za obnovljene izdelke, pri katerih obstajajo znaki predhodne uporabe, vendar funkcionalnost ostaja enaka izdelkom razreda A. Na splošno bodo imeli izdelki razreda B nižjo ceno kot razred A, kar odraža njihovo kozmetično stanje. Če kupujete računalnik za delo ali študij in pogosto potujete, ga popeljete v različne pisarne in na lokacijah, kjer je verjetno, da bodo učinki obrabe precej hitro opaženi, bi vam razred B prihranil nekaj vnaprejšnjih stroškov.


Pogosta vprašanja glede kakovosti

Kar nekaj ljudi še vedno misli, da pri obnovljenih računalnikih gre za “odpad”, ki ga je nezadovoljen lastnik odvrgel kot smet. Ampak to ne bi moglo biti dlje od resnice. Obnovljena računalniška oprema je dobavljena izpod rok večjih podjetij, ki so zaradi konkurenčnosti vedno primorane posedovati najnovejšo tehnologijo na trgu. Seveda pri tako pogostih nadgradnjah posedujejo več računalnikov, kot jih potrebujejo, zato jih naše podjetje odkupi, celovito tovarniško obnovi, fizično očisti in po potrebi zamenja določene dele, s čim dobimo opremo najvišjega A kakovostnega razreda. Taki računalniki lahko po kvaliteti konkurirajo novim, a včasih nosijo manjše znake uporabe, kot so drobne praske, vendar nikoli večjih poškodb ali česarkoli, kar bi vplivalo na delovanje. Ker so računalniki temeljito testirani, prav tako ni možnosti, da bi bili “DOA” oziroma nedelujoči ob prejemu ali pa deležni raznih serijskih napak. Našo delo jemljemo zelo resno in za nas je dobro le najboljše!

Na računalnikih je brezplačno naložen svež licenčen operacijski sistem Windows 10 Home, za zelo nizko doplačilo 30.50€ pa nudimo tudi namestitev ter aktivacijo Pro licence za podjetja. Tako dobre ponudbe ne boste dobili nikjer drugje!

Starost je odvisna glede na model računalnika. Povprečna starost naših obnovljenih računalnikov znaša 2-3 leta, v primeru novejših računalnikov pa so lahko bili v uporabi tudi manj kot leto dni. Najlažje lahko starost posameznega modela vidite po generaciji procesorja, s tem, da so računalniki lahko tudi veliko novejši. 

Starost računalnikov Open Box kvalitete je v skoraj vseh primerih manj kot leto dni, saj gre za novejše modele, ki velikokrat sploh niso bili vzeti iz originalne embalaže. 

Prvotni lastnik računalnikov so bila ekskluzivno večja podjetja, ki so se odločila za zamenjavo zaradi nakupa nove opreme. Z znanim virom in preizkušenim delovanjem tako lahko garantiramo dolgo dobo delovanja, saj se večja podjetja zavedajo pomembnost kvalitete in veliko dajo nanjo. Zaradi priznanih trgovskih znamk, kot so HP, Dell, Asus, Acer… so računalniki dobro komponentno uravnovešeni in kvalitetno sestavljeni, pri nas pa jih lahko dobite po veliko nižjih cenah, kot bi za nove primerke odšteli v trgovini.


Vsak velik proizvajalec navadno opremo proizvaja v dveh linijah z določenim trgom v mislih. Tako imamo poslovno in potrošniško linijo, seveda pa se obe medsebojno razlikujeta. Ker je prva namenjena za podjetja, so zanjo uporabljene kakovostnejše komponente in sestavni deli. Ohišje pri prenosnikih je bolj kakovostno izdelano in iz vzdržljivih materialov, zasloni so ne-bleščeči in bolj prijazni do oči, napajalniki v stacionarnih računalnikih so bolj kakovostni in nosijo manjše tveganje za okvare, končni izdelek pa je nasploh celostno višje kvalitete. A to pride tudi z veliko slabostjo, saj so poslovni računalniki bistveno dražji, do 2x dražji od uporabniške linije glede na zmogljivost!

Vsa računalniška oprema je popolnoma očiščena od znotraj in zunaj, vsi deli pa so testirani v 20 testnih točkah s strani naših usposobljenih računalniških strokovnjakov za obnovo. Ker je strojni opremi zagotovljena druga življenjska doba, njen nakup zmanjša ogljični odtis, hkrati pa z nakup prihranite ogromno denarja.

Velika večina naših obnovljenih računalnikov je A kvalitete, v kolikor v opisu ni navedeno drugače. Vizualno so skorajda popolnoma brezhibni, vsebujejo lahko le majhne sledove uporabe, brez večjih odrgnin, prask ali kakršnih koli drugih napak. Vse praske ali udarnine so zgolj lepotne narave in niso moteče ter ne vplivajo na delovanje. Naša glavna prioriteta je zadovoljstvo kupca, zato stvari prikažemo, kot so.

Kljub prejšnji uporabi morajo vsi naši računalniki pred prodajo prestati zahteven proces obnove, kjer izločimo vse nepopolne primerke. Posledično bi lahko na podlagi tega celo zatrdili, da računalniki delujejo bolje od novih, saj se pri novih napake najpogosteje pojavijo v prvem letu uporabe. Čeprav lahko obnovljeni računalniki vsebujejo kakšno manjšo prasko zaradi predhodne uporabe, pa bodo po zmogljivosti popolnoma enakovredno identičnemu novemu modelu.

Kot vse ostale dele v procesu obnove testiramo tudi baterijo. Čeprav baterija s starostjo nekoliko izgubi na kapaciteti, zagotavljamo vsaj uro in pol delovanja med srednje zahtevno uporabo (brskanje po spletu, gledanje filmov itd.). Seveda bo pri večini prenosnih računalnikov baterija zdržala veliko dlje kot to, a nekje moramo postaviti minimum in v kolikor mu baterija ne ustreza, jo zamenjamo z novo.

Swipe up