Pogosto postavljena vprašanja

Verjetno ste že kupili rabljeni avtomobil, kolo, stanovanje, zakaj torej ne bi kupili rabljene računalniške opreme? Kaj, če bi vam rekli, da je profesionalno obnovljena računalniška oprema lahko dejansko boljša od nove? RECOSI ponuja posebej izbrano rabljeno računalniško opremo, ki ustreza našim visokim standardom kakovosti.

Obnovljeni računalniki (ang. refurbished) so rabljeni računalniki, ki so prestali zahteven proces obnove. V RECOSI jih testiramo pod standardom PAS 141, kar pomeni, da so varni za nadaljnjo uporabo in da proces poteka v skladu z zahtevami okolja. V procesu obnove je vsak računalnik podrobno pregledan in podvržen intenzivnim testom, po preizkusu pa ga tudi podrobno očistimo in osvežimo. Na koncu na vsak računalnik naložimo tudi najnovejši originalen operacijski sistem WIN 10 z licenčno nalepko in vse posodobitve strojne in programske opreme.


Starost je odvisna glede na model računalnika. Povprečno so bili naši računalniki v uporabi 2-3 leta, v primeru računalnikov s procesorji Intel 5+ generacij pa pogosto manj kot leto dni.

Ob nakupu kateregakoli izmed naših računalnikov prejmete minimalno 1 leto garancije z možnostjo podaljšanja na 2 leti ali več. Več o pogojih za uveljavljanje garancije si lahko preberete na tej povezavi.

Računalnike obnavljamo pod standardom PAS 141. Oprema je skoraj popolnoma brez prask, popolnoma očiščena od znotraj in zunaj, vsi deli pa so testirani v 20 testnih točkah s strani naših usposobljenih računalniških strokovnjakov za obnovo. Ker je strojni opremi zagotovljena druga življenjska doba, njen nakup zmanjša ogljični odtis, hkrati pa prihranite ogromno denarja.

Velika večina naših obnovljenih računalnikov je A kvalitete, v kolikor v opisu ni navedeno drugače. Vizualno so skorajda popolnoma brezhibni, vsebujejo lahko le majhne sledove uporabe, brez večjih odrgnin, prask ali kakršnih koli drugih napak. Vse praske ali udarnine so zgolj lepotne narave in niso moteče ter ne vplivajo na delovanje. Naša glavna prioriteta je zadovoljstvo kupca, zato stvari prikažemo, kot so.

To je oprema, ki izvira iz razstavnih eksponatov, neprodane zaloge in podobno. Skratka, gre za popolnoma nerabljeno ali skorajda nerabljeno opremo. Ne vsebuje nobenih ali pa vsebuje res minimalne znake uporabe in v večini primerov pride tudi tovarniško zapakirana v originalni embalaži ter nudi nakup “novega” računalnika po dosti ugodnejših cenah.

Naši računalniki prihajajo ekskluzivno iz poslovne linije, kjer so bili v uporabi oz. najemu v večjih podjetjih za krajše časovno obdobje, medtem ko v trgovinah navadno za ekvivalentno ceno najdete manj kakovostne računalnike široko-potrošne linije. Ko se torej odločate za primerjavo cen med obnovljenimi računalniki v RECOSI in novimi s podobno ceno, naj vas ta ne zavede. Raje za primerjavo uporabite originalno ceno novega prenosnika, ko je bil dan na trg (originalna MPC) in ceno obnovljenega računalnika z identičnimi specifikacijami. Ta cena je lahko nižja tudi do 80%.

Za primer lahko vzamemo ceno novega prenosnega računalnika HP EliteBook 840 G1 iz poslovne linije. Ta računalnik s procesorjem i5 četrte generacije, 4GB RAM in 120 SSD diskom se je nov prodajal za cene okoli 1100€, pri nas pa ga lahko kupite že za 339€ (70% prihranek)!

Kljub prejšnji uporabi morajo vsi naši računalniki pred prodajo prestati zahteven proces obnove, kjer izločimo vse nepopolne primerke. Posledično bi lahko na podlagi tega celo zatrdili, da računalniki delujejo bolje od novih, saj se pri novih napake najpogosteje pojavijo v prvem letu uporabe. Čeprav lahko obnovljeni računalniki vsebujejo kakšno manjšo prasko zaradi predhodne uporabe, pa bodo po zmogljivosti popolnoma enakovredno identičnemu novemu modelu.

Kot vse ostale dele v procesu obnove testiramo tudi baterijo. Čeprav baterija s starostjo nekoliko izgubi na kapaciteti, zagotavljamo vsaj uro in pol delovanja med srednje zahtevno uporabo (brskanje po spletu, gledanje filmov itd.). Seveda bo pri večini prenosnih računalnikov baterija zdržala veliko dlje kot to, a nekje moramo postaviti minimum in v kolikor mu baterija ne ustreza, jo zamenjamo z novo.

Najprej je potrebno vedeti, da obstaja razlika med rabljeno in obnovljeno računalniško opremo. Rabljeni računalniki navadno ne vsebujejo polnih 12 mesecev garancije in niso podrobno testirani, prav tako pa običajno nimajo nameščene originalne programske opreme z licenčno nalepko. Naši računalniki prav tako prihajajo iz poslovne linije, so podrobno testirani in tehnično brezhibni.

Številna podjetja in posamezniki se odločajo za sodelovanje ne samo zato, ker ob nakupu ogromno prihranijo, temveč tudi zato, ker je RECOSI socialno podjetje in z nakupom pri nas podpirajo zaposlovanje oseb, ki bi težje dobile priložnost za delo. V RECOSI npr. zaposlujemo mlade, ki so brez delovnih izkušenj, tiste, ki so preživeli raka in podobno. Zato z nakupom pri nas dajete priložnost zaposlitve tudi ranljivim ciljnim skupinam.

Prav tako skupaj z vami varujemo okolje, saj z obnovo računalniške opreme podpiramo krožno gospodarstvo, podaljšujemo življenjski cikel in preprečujemo kopičenje nevarnih odpadkov električne in elektronske opreme.

Seveda lahko! Na lokaciji naše trgovine v Slovenski Bistrici smo za zagotovitev zadovoljstva naših kupcev pripravili tudi prodajni salon, kjer si lahko v živo ogledate našo opremo in se ob pomoči prijaznih prodajnih strokovnjakov odločite za nakup, v kolikor ste z videnim seveda zadovoljni.

V kolikor s kupljenim izdelkom iz kakršnega koli razloga niste zadovoljni nas le pokličite in rade volje vam bomo pomagali razrešiti vsako zagato. V kolikor to ne bo možno, lahko v 14 dneh od nakupa enostavno vrnete izdelek in brez vprašanj ali komplikacij vam bomo vrnili kupnino.

Pokličite nas na 059 045 092 ali pa nam pošljite email z opisom problema na prodaja@recositech.com . V kolikor ne gre za večjo napako jo bomo v vsej verjetnosti razrešili že preko telefona ali v roku 48 ur od prejema računalnika v naše roke.

Ogromno damo na to, da bomo pri vsakem nakupu zadovoljni tako mi, kot tudi vi. V primeru vprašanj ali posebnih želja nas lahko kadarkoli pokličete na telefonsko številko 059 045 092 ali nam pošljete email na prodaja@recositech.com in ekipa tehnično podkovanih in prijaznih prodajnih strokovnjakov vam bo z veseljem prisluhnila. Veselimo se vašega obiska!

Ja! Kot del naših garancijskih pogojev boste ob nakupu naših naprav prejeli minimalno 12-mesečno garancijo!
Za majhno doplačilo lahko obdobje podaljšate, če to seveda želite. Tako lahko katerokoli napravo pri Recosi kupite mirne vesti, saj stojimo za našimi produkti.

Swipe up