Recosi v ožjem izboru med 15-imi najboljšimi socialnimi podjetji v Evropi s strani Evropske investicijske banke

Recosi v ožjem izboru med 15-imi najboljšimi socialnimi podjetji v Evropi s strani Evropske investicijske banke

Strokovnjaki Evropske Investicijske Banke so izmed 168 kandidatov iz 27 držav izbrali 15 finalistov – socialnih podjetnikov, katerih primarni cilj je ustvariti družbeni, etični ali okoljski vpliv. Med top 15 finalisti je bila izbrana tudi socialna franšiza RECOSI, ki jo bo direktorica dr. Katja Zajko predstavila pred komisijo letos oktobra v Dublinu, kjer se bo potegovala za nagrado v vrednosti 50.000€. Tovrstni dosežek daje podjetju nedvomno izjemno motivacijo in zagon v prihodnje.
 
Podjetje RECOSI je bilo ustanovljeno 2014 na Irskem, v Sloveniji je prisotno od leta 2017 in trenutno zaposluje že 5 oseb, od tega eno invalidko, v septembru pa načrtuje še eno zaposlitev. Podjetje tesno sodeluje z lokalno skupnostjo – Občino Slovenska Bistrica in med drugim izvaja program učne delavnice, preko katerega je usposobilo že 8 oseb, ki so bile dolgotrajno brezposelne na borzi, pa so bodisi v RECOSI, bodisi drugje dobile zaposlitev.
 
Podjetje nudi tudi strokovno prakso dijakom iz SERŠ-a, prav tako pa v RECOSI prihajajo tuji študenti Erasmus+ programa iz Španije in Italije.
 
Od ustanovitve na Irskem pa do danes je franšiza RECOSI obnovila in reciklirala že več kot 150.000 kosov opreme, kar predstavlja ogromni okoljski vpliv, saj podaljšuje življenjsko dobo izdelkov in varčuje z naravnimi viri.
 
Več o tekmovanju in kriterijih za izbor si lahko preberete na povezavi.

Swipe up