Recosi smo postali ponosni lastniki še ISO 45001 - Standard za sisteme vodenja varnosti in zdravja pri delu

Recosi smo postali ponosni lastniki še ISO 45001 - Standard za sisteme vodenja varnosti in zdravja pri delu

V svetu, kjer se standardi kakovosti in okoljske učinkovitosti štejejo med temeljne kamne uspešnega poslovanja, je pridobitev certifikatov ISO postala znak predanosti in zanesljivosti. Mednarodni standardi, kot sta ISO 9001 in ISO 14001, ki smo jih pridobili pri Recosi, že dolgo predstavljajo merilo odličnosti za organizacije po vsem svetu. Zdaj se jim pridružuje še en izjemen standard: ISO 45001, ki postavlja visoke standarde na področju varnosti in zdravja pri delu.

Pridobitev teh standardov je zahtevna naloga, ki zahteva doslednost in predanost v vodenju kakovosti ter varovanju okolja. Certifikat ISO 45001 pa doda novo dimenzijo - skrb za varnost in zdravje zaposlenih.

ISO 45001, kot naslednik britanskega standarda BS OHSAS 18001, postavlja jasne smernice za učinkovito upravljanje varnosti in zdravja pri delu. Podjetja, ki si pridobijo ta certifikat, ne le, da izkazujejo svojo zavezanost k skrbi za dobrobit svojih zaposlenih, ampak tudi zagotavljajo varno delovno okolje, ki spodbuja produktivnost in učinkovitost.

Glavni poudarki standarda vključujejo politiko dela, vključevanje zaposlenih, oceno tveganja in obvladovanje nevarnosti. Sistem, ki ga postavi ISO 45001, ni le nabor pravil, temveč kultura, ki spodbuja varnostno osveščenost na vseh ravneh organizacije.

S ponosom lahko sporočimo, da smo postali lastniki certifikata ISO 45001, ki ga je izdala priznana certifikacijska hiša SIQ. Ta dosežek potrjuje našo predanost varnosti in zdravju pri delu ter našo željo, da ustvarjamo okolje, v katerem se vsak zaposleni počuti varno in cenjeno.

S standardom ISO 45001 se naše poslanstvo ne konča, temveč se nadaljuje v smeri stalnih izboljšav in zagotavljanja najvišjih standardov varnosti in zdravja pri delu.

Swipe up