Na globalnem trgu obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov se napoveduje pomembna rast

Na globalnem trgu obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov se napoveduje pomembna rast

Vrednost trga obnovljenih informacijskih tehnologij (IT) se bo pomembno povečala zaradi naraščajoče povpraševanje po nizkocenovnih napravah in naraščajočega elektronskega odpada. Rast v sektorju mikro, malih in srednjih podjetij bo v prihodnjih letih močno vzpodbudila povpraševanje po obnovljenih prenosnih računalnikih in računalnikih.

Po poročilu tržišča podjetja Transparency Market Research se pričakuje, da bo globalni trg obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov do leta 2027 dosegel vrednost več kot 4,9 milijarde dolarjev, pričakuje pa se, da se bo med letoma 2019 in 2027 razširil z 11% letno rastjo. To pomembno rast lahko pripisujemo povečanju odlaganja elektronskih odpadkov ter naraščajočemu povpraševanju po dostopnih prenosnikih in osebnih računalnikih. V Evropi se pričakuje, da bo trg obnovljene IT opreme rasel z 12% letno rastjo. Poleg tega se pričakuje, da bo Evropa imela vodilni delež na globalnem trgu obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov, sledi ji azijsko-pacifiška regija. Segment prenosnih računalnikov na tem trgu je bil leta 2017 vreden 922 milijonov dolarjev in pričakuje se, da bo do leta 2027 dosegel neverjetnih 3,1 milijarde dolarjev, z 13,6% letno rastjo.

Študenti in mladi strokovnjaki naj bi v prihodnjih letih spodbujali rast trga obnovljene IT opreme

Rast sektorja MSP in naraščajoče povpraševanje v IT sektorju spodbujajo razširitev trga Začetniki in mala ter srednje velika podjetja (MSP) po vsem svetu vse pogosteje uporabljajo obnovljene naprave za izvajanje svojih poslovnih dejavnosti. Razširitev sektorja MSP spodbuja napredek obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov. Po raziskavi so visoko zaželeni v sektorjih, ki ponujajo informacijsko tehnologijo (IT) in storitve z uporabo informacijske tehnologije. Nekatere nove storitve za obdelavo poslovnih klicev in podatkov, ki si ne morejo privoščiti novih računalnikov in prenosnih računalnikov, raje uporabljajo rabljene naprave za svoje operacije. Razvoj industrije IT in stikovnih centrov v azijsko-pacifiški regiji in Evropi zato ponuja veliko priložnosti za proizvajalce računalnikov in obnovitelje.

Pričakuje se, da bo Evropa prevladovala V študiji je globalni trg obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov razdeljen na Severno Ameriko, Evropo, azijsko-pacifiško regijo, Bližnji vzhod in Afriko ter Južno Ameriko. Pričakuje se, da bo Evropa v obdobju napovedi prevladovala na trgu obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov. Trg obnovljenih računalnikov in prenosnih računalnikov v azijsko-pacifiški regiji, Severni Ameriki in Južni Ameriki naj bi se razširil z veliko hitrostjo.

Med ključnimi igralci, omenjenimi v poročilu, so ASUSTeK Computer Inc., Reboot Systems, Dell Technologies Inc., Apple Inc., IBM Corporation, Samsung Electronics Co., Ltd., Amazon.com, Inc., HP INC., Acer Inc. in Lenovo.

Povečanje odlaganja elektronskega odpada in rastoče povpraševanje po dostopnih IT napravah

Po podatkih Mednarodnega združenja za ravnanje z odpadki (ISWA) se vsako leto proizvede približno 44,7 milijonov ton elektronskega odpada, medtem ko jih lahko le 20% ponovno uporabi ali reciklira, odvisno od njihovega stanja. Hkrati pa ta ogromen porast elektronskega odpada ponuja pomembne priložnosti za obnovo. Obnovljeni računalniki in prenosniki so uporabljene naprave, ki so bile skrbno popravljene, da se vrnejo v svoje prvotno delujoče stanje. Obnovljeni prenosniki in računalniki so običajno cenejši od novih modelov, kar jih naredi priljubljeno izbiro kupcev z omejenim proračunom. Poleg tega, če je vključena garancija, strankam zagotavlja dodatno zagotovilo. Še posebej študenti in mladi strokovnjaki iščejo dostopne igralne prenosnike ter poceni, visoko zmogljive prenosne računalnike, ki ustrezajo njihovim dnevnim potrebam. V prihodnjih letih se pričakuje, da bo to spodbudilo rast trga obnovljene IT opreme, medtem ko povečanje sprejema hibridnih delovnih modelov in e-učenja dodatno spodbuja povpraševanje po obnovljenih računalnikih in prenosnikih.

Related Posts
  1. Prednosti nakupa obnovljene računalniške opreme
  2. Navodila za vzdrževanje in podaljšanje življenjske dobe obnovljene računalniške opreme
  3. Najboljše prakse za varnost in zasebnost na računalniku
  4. Izberite idealno božično darilo z obnovljeno računalniško opremo
Swipe up