Začetek uspešnega sodelovanja RECOSI s podjetjem PIPISTREL

Začetek uspešnega sodelovanja RECOSI s podjetjem PIPISTREL

Recosi, globalna socialna franšiza na področju profesionalne obnove računalniške opreme je s podjetjem Pipistrel pričela uspešno sodelovati. Ivo Boscarol, ki je bil prisoten že na januarski slavnostni otvoritvi podjetja v Slovenski Bistrici, je ob nakupu računalniške opreme podjetja Recosi izpostavil:

»Socialno podjetništvo ima v sebi to, kar zame predstavlja pravo podjetniško kulturo. Za sodelovanje z Recosi sem se odločil, saj s tem podpiramo boljšo prihodnost in spodbujamo krožno gospodarstvo, ki je v tujini že zelo razvito. Na ta način se zmanjšujejo nevarni odpadki, ki ne pristajajo na odlagališčih ali sežigalnicah, ohranja se čista atmosfera za kar se bori tudi Pipistrel z električnimi in energetsko učinkovitimi letali.«

 

Katja Zajko, direktorica podjetja Recosi, poudarja, da Recosi obnovlja rabljeno računalniško opremo po najnovejših standardih in s tem omogoča prihranke do 70 odstotkov, ob tem pa istočasno podpira težje zaposljive osebe. Ob sodelovanju s Pipistrelom Zajkotova izpostavlja: »Za Recosi je to dokaz, da smo na pravi poti. Pipistrel je izjemno inovativno podjetje, ki postavlja nove standarde v letalski industriji. To je tudi naš cilj, na področju IT re-use industrije postati najboljši v JV Evropi.«

Podjetje Recosi z obnovo opreme uspešno vpliva tudi na lokalno in mednarodno družbeno, ekonomsko ter okoljsko kulturo. V partnerstvu z različnimi multinacionalkami kot so Microsoft, Apple, Hp in drugi so do sedaj obnovili več kot 150 tisoč kosov računalniške opreme. Obnovljeno opremo ponujajo podjetjem, šolam, neprofitnim organizacijam, študentom in drugim končnim uporabnikom, ki želijo prihraniti pri nakupu ali pa si nove ekvivalentne opreme ne morejo privoščiti.

Vse informacije o nas najdete na https://www.recositech.com/. Za kakršnakoli vprašanja smo na voljo na elektronskem naslovu info@recosi.net ali na 059 045 092.

Swipe up