Uradna podpora za Windows 7 se konča 14. januarja 2020

Uradna podpora za Windows 7 se konča 14. januarja 2020

Microsoft je uresničil uradno oznanitev, da bo podporo za Windows 7 končal dobrih 10 let po izidu. Z uradnim izidom 22. oktobra 2009 se bo to obdobje namreč kmalu končalo, s tem pa se bo 14. januarja 2020 končala tudi uradna podpora za ta zelo priljubljen operacijski sistem. Po njihovih besedah bo podpora ukinjena, da se bodo “lahko osredotočili na podporo za novejše tehnologije in odlične nove izkušnje”, s točnim datumom metaforičnega pogreba 14. januarja naslednje leto. Po tem datumom tehnična pomoč in posodobitve varnostne in ostale programske opreme iz storitev Windows Update ne bodo več na voljo za uporabnike tega operacijskega sistema. Microsoft zato priporoča, da svoj računalnik nadgradite na operacijski sistem Windows 10 pred januarjem 2020 in se tako izognete situaciji, v kateri bi potrebovali storitev ali podporo, ki ni več na voljo.

Kaj konec podpore pomeni za uporabnike Windows 7?

Če boste po 14. januarju 2020 na računalniku še vedno imeli nameščen OS Windows 7, ne boste več deležni varnostnih posodobitev. Zato je priporočljivo, da ga nadgradite na sodoben operacijski sistem, kot je Windows 10, ki lahko zagotovi najnovejše varnostne posodobitve za varnost vaših podatkov. Poleg tega Microsoftove storitve za stranke ne bodo več zagotavljale tehnične podpore za uporabnike Windows 7.

Kaj lahko naredim?

Microsoft priporoča uporabo nove ali obnovljene naprave s sistemom Windows 10. Današnji računalniki so modernejši in zmogljivejši, a s ceno, ki je glede na prejeto zmogljivost precej višja od cene za obnovljen računalnik s starostjo par let. Kateri koli izmed teh računalnikov lahko poganja najnovejši operacijski sistem Windows 10, katerega Microsoft priporoča za vsak namizni in prenosni računalnik.

Ali lahko nadgradim svoj obstoječi računalnik na Windows 10?

Če želite izkoristiti najnovejšo programsko opremo, lahko računalnik nadgradite sami ali pa to storimo mi namesto vas. Če želite več informacij ali pomoč pri nadgradnji, nas lahko kontaktirate na prodaja@recositech.com ali preko telefonske številke 059 045 092 in pomagali vam bomo pri nadgradnji.

Kaj se zgodi, če še naprej uporabljam Windows 7?

Če po ukinitvi podpore še naprej uporabljate Windows 7, bo vaš računalnik resda deloval normalno, vendar bo dovzetnejši za varnostna tveganja in viruse. Vaš računalnik se bo še vedno zagnal in izvajal, vendar od Microsofta ne boste več prejemali posodobitev programske opreme, vključno z varnostnimi posodobitvami.

Kaj pa če uporabljam Windows 7 Enterprise?

Če uporabljate Windows kot del delovnega okolja, priporočamo, da se najprej posvetujete z oddelkom za IT ali poiščete več informacij pri podpori za uvedbo sistema Windows 10.

Kaj pa Windows 7 Embedded?

Sistemi Windows za vdelane naprave, kot so bankomati ali bencinske črpalke, imajo včasih datume življenjskega cikla, ki se razlikujejo od različic sistema Windows, ki se uporabljajo v računalnikih.

Swipe up