Trg obnovljene računalniške opreme čaka svetla prihodnost

Trg obnovljene računalniške opreme čaka svetla prihodnost

Dve novi letošnji poročili sta pokazali zelo obetavne napovedi za prihodnost svetovne industrije okolju prijazne in varne obnovljene računalniške opreme (ITAD). Obe sta prišli do zelo podobnih ugotovitev.

Po ocenah družbe Acumen Research and Consulting nas v naslednjih letih čaka povprečna letna rast v višini 6.9%, kar bo skupno tržno vrednost trga ITAD do konca leta 2026 privedlo na 19.7 milijard EUR. Glavna faktorja za rast sta po njihovih ugotovitvah pozitiven vpliv na varovanja okolja ter večja ozaveščenost kupcev. ITAD trgu dodatno nasproti pride tudi migracija podatkov v oblak.

Drugo poročilo izpod rok Verified Market Research predvideva še močnejšo, 9.7% letno rast. Če se njihova predvidevanja izkažejo za resnična, nas čaka podvojitev globalnega trga okolju prijazne obnovljene računalniške opreme med letoma 2017 in 2025 (iz 10.77 milijard EUR na 22.61 milijard EUR).

Verjetno ne rabimo posebej navajati vseh argumentov za omogočanje drugega življenja računalniški opremi. Razlogov je mnogo, a pravo vprašanje se namesto »zakaj« glasi »kako«. Tudi pri Recosi smo se dolgo časa spraševali, kako bi lahko sami pripomogli pri varovanju okolja. Tudi mi obnavljamo računalniško opremo in jo nudimo po izjemno ugodnih cenah.

Kar nekaj ljudi še vedno misli, da pri obnovljenih računalnikih gre za “odpad”, ki ga je nezadovoljen lastnik odvrgel kot smet. Ampak to ne bi moglo biti dlje od resnice. Obnovljena računalniška oprema je dobavljena izpod rok večjih podjetij, ki so zaradi konkurenčnosti vedno primorana posedovati najnovejšo tehnologijo na trgu. Seveda pri tako pogostih nadgradnjah posedujejo več računalnikov, kot jih potrebujejo, zato jih naše podjetje odkupi, celovito tovarniško obnovi, fizično očisti in po potrebi zamenja določene dele, s čim dobimo opremo najvišjega A kakovostnega razreda. Taki računalniki lahko po kvaliteti konkurirajo novim, a včasih nosijo manjše znake uporabe, kot so drobne praske, vendar nikoli večjih poškodb ali česarkoli, kar bi vplivalo na delovanje. Ker so računalniki temeljito testirani, prav tako ni možnosti, da bi bili “DOA” oziroma nedelujoči ob prejemu ali deležni raznih serijskih napak. Našo delo jemljemo zelo resno in za nas je dobro le najboljše!

Vsak velik proizvajalec navadno opremo proizvaja v dveh linijah z določenim trgom v mislih. Tako imamo poslovno in potrošniško linijo, seveda pa se obe medsebojno razlikujeta. Ker je prva namenjena za podjetja, so zanjo uporabljene kakovostnejše komponente in sestavni deli. Ohišje pri prenosnikih je bolj kakovostno izdelano in iz vzdržljivih materialov, zasloni so ne-bleščeči in bolj prijazni do oči, napajalniki v stacionarnih računalnikih so bolj kakovostni in nosijo manjše tveganje za okvare, končni izdelek pa je nasploh celostno višje kvalitete. A to pride tudi z veliko slabostjo, saj so poslovni računalniki bistveno dražji, do 2x dražji od uporabniške linije glede na zmogljivost, a to velja zgolj, če se ne odločite za nakup obnovljenih.

VAŠ RECOSI

Oglejte si naš nabor akcijskih izdelkov: LINK

Swipe up