Microsoft načrtuje naslednjo večjo različico sistema Windows za leto 2024

Microsoft načrtuje naslednjo večjo različico sistema Windows za leto 2024

Z izidom operacijskega sistema Windows 11 je Microsoft dal izjavo, da bodo posodobitve novih funkcij izhajale na letni zasnovi z izidom v drugi polovici vsakega koledarskega leta. Kmalu po objavi je podjetje prestavilo tudi urnik posodabljanja funkcij sistema Windows 10 s cikla dvakrat letno na isto kadenco posodabljanja, torej enkrat letno.

Zato nismo dobili uradne različice 22H1 za operacijska sistema Windows 10 in Windows 11, čeprav je Microsoft v začetku leta 2022 izdal posodobitev z nekaj novimi funkcijami za Windows 11, zunaj uveljavljenega časovnega načrta podjetja.

Zdaj, s prihajajočo izdajo 22H2 za Windows 11 (s kodnim imenom Sun Valley 2), Microsoft dodatno spreminja razvojni cikel sistema Windows s povečanjem pogostosti prihodnjih posodobitev. Prešli bodo na triletni cikel izdajanja za ‘glavne’ različice sistema Windows.

Po tem novem načrtu bo Microsoft do štirikrat letno izdal nove funkcije in izboljšal uporabniško izkušnje za svoj trenutni OS. Načrtovani izidi novih funkcij bodo prispeli kot del Microsoftovega novega inženirskega prizadevanja, interno imenovanega ‘Moments’. In ker se je Microsoft vrnil k številčenju glavnih izdaj operacijskega sistema, bi lahko podjetje do leta 2024 potencialno napovedalo Windows 12.

Zaenkrat je pričakovano malo podrobnosti o Microsoftovi naslednji glavni različici OS. V podjetju se glede na interne informacije imenuje “Next Valley” in je trenutno v zgodnji fazi načrtovanja in inženiringa.

Swipe up