Kako pohitriti vaš računalnik

Kako pohitriti vaš računalnik

V dandanašnjem hitrem in visokotehnološkem svetu že nekaj dodatnih sekund čakanja na računalnik lahko povzroči frustracijo. Vsi poznamo pomen zanesljive naprave za delo, zabavo ali hitro iskanje po spletu! Po izvedeni anketi je kar 66% anketirancev izjavilo, da je ena njihovih največjih sitnosti čakanje na sistem in da imajo občutek, da bi le ta moral delovati hitreje. Da bi odpravili to nadlogo, vam predstavljamo par nasvetov, kako pospešiti vaš računalnik.

Zapiranje programov

Čeprav obstaja veliko načinov za pospešitev programske opreme, so nekateri ukrepi preprosti in lahko izboljšajo hitrost vašega računalnika. Eden glavnih razlogov, da računalniki delujejo počasneje, je dejstvo, da so programi aktivni v ozadju, ko jih zaženete. To povzroči, da računalnik uporablja nepotrebni pomnilnik, kar vpliva na njegovo procesorsko hitrost. Ena najlažjih rešitev za hitrost računalnika je zapiranje večine programov namesto le minimiziranje, ko jih ne uporabljate.

Izvajanje posodobitev

Še en preprost način za preprečevanje prehitrega zastaranja vašega računalnika je redno izvajanje popolnih posodobitev programske opreme. Napake in težave lahko povzročijo zastoj, posodobitev programske opreme pa običajno zagotavlja hiter in enostaven popravek. 

Brisanje starih programov

Še en način za pospešitev računalnika je brisanje ali odstranjevanje programov, ki jih ne uporabljate. Obiščete lahko nadzorno ploščo vašega PC-ja ali aplikacije na Apple-ovi napravi, da odstranite programe, ki zavzemajo prostor in se morda samodejno izvajajo v ozadju, ne da bi se tega zavedali.

Osvežitev prostora

Ste že preverili, koliko prostora imate na računalniku? Če ima vaš diskmanj kot 15 % prostega prostora, lahko sabotirate hitrost naprave. Brisanje starih programov, varnostno kopiranje starih datotek na zunanji trdi disk ali celo stiskanje datotek lahko pomaga. Stare slike in videoposnetki še posebej zasedajo veliko prostora, ne da bi se tega zavedali, zato njihovo premikanje na zunanji pogon ali prenos v oblak lahko sprosti več prostora, kot ste si mislili. (To je tudi prijeten način za ponovno doživljanje dragocenih spominov, ki jih ne želite izgubiti!)

Zaščita naprave

Poleg preizkušanja teh rešitev lahko preverite, ali imate nameščen protivirusni/malware in protivohunski program, dodate več pomnilnika RAM ali izvedete defragmentacijo diska, da izboljšate učinkovitost trdega diska. Če ti koraki ne spremenijo vašega računalnika iz počasnega k racek, imate lahko težavo z operacijskim sistemom. Obstaja veliko dejavnikov, ki lahko vplivajo na hitrost vašega računalnika, zato je včasih strokovno uglaševanje najboljša rešitev, da lahko zagotovite, da ste odkrili morebitne težave in jih rešili.

Zaključek

Pri Recosi smo zavezani temu, da vam pomagamo ohraniti vašo napravo v odličnem stanku tako dolgo, kolikor je to praktično in finančno izvedljivo. Če potrebujete strokovno posredovanje, vam ponujamo ugodne storitve osvežitve in obnove. Ustvarite z nami vstopnico, da bo vaša naprava delovala in izgledala kot nova!

Swipe up