Osem računalniških potegavščin za nagajanje sodelavcem

Skoraj vsakdo ima rad nedolžne potegavščine in to velja tudi za nas. No, vsaj dokler ne postane žrtev kakšne res krute. Za lažje nagajanje sodelavcem smo za vas na enem mestu zbrali osem dokaj nedolžnih tehničnih potegavščin, ki nikomur ne bodo povzročile preranih sivih pramenov, temveč bodo z malo sreče iz žrtve privabile krik frustracije, iz preostanka sodelavcev pa nekoliko heheta.

1. Obrnite računalniški zaslon na glavo

Ne, ni se nam zmešalo. Za ta trik ne potrebujete posebnega stojala za monitor, katerega bi obrnili za 180 stopinj, temveč lahko učinek simulirate preko enostavne bližnjice tipk (navodila spodaj). “Heksenšus” zagotovljen.

Windows uporabniki: Kombinacija tipk Ctrl + Alt + Puščica navzdol naredi ta enostaven trik, ki žrtvi svet dobesedno obrne na glavo. Identično stvar je možno izvesti tudi preko zaslonskih nastavitev, kjer spremenite orientacijo zaslona.

Mac uporabniki: Držite tipki Command + Option in odprite Sistemske nastavitve. Pod opcijo zaslon bi se moral prikazati nov meni Rotacija, kjer lahko obrnete zaslon. Postopek za razveljavitev problema je identičen.

2. Spremenite privzet kazalec miške v zasedeno stanje

Če obstaja ena stvar, ki vsakega hitro spravi ob živce, je to občutek, da računalnik ves čas nekaj melje. Zakaj potem ne bi nekomu, ki se vam je zameril, dali občutka stalne zasedenosti njihovega računalnika, kljub temu, da temu ni tako?

Windows uporabniki: Pojdite pod Nadzorno plošča > Miška > Kazalci in zamenjate privzet miškin kazalec v tega z dodatnim modrim krogom.

Mac uporabniki: Sicer dostop do te opcije ni tako enostaven, a vseeno lahko storite kakšno nevšečnost glede kurzorja. Pod Sistemske nastavitve > Dostopnost > Prikaz lahko spremenite velikost kazalca vse do gigantskega stanja.

3. Ustvarite samodejne popravke za razne besede in fraze

Enostavna in potencialno precej duhovita potegavščina, prilagoditev samodejnega popravljanja se lahko izvede na različne načine na različnih napravah, ki ga podpirajo, vse od pametnih telefonov pa do računalniških programov. Osnovni princip je ročno dodajanje zamenjav za pogosto uporabljene besede v funkcijo samodejnega popravljanja besed, katere bodo nato samodejno zamenjale to besedo ali frazo. Pustite vaši domišljiji prosto pot.

Enostaven trik je lahko že zamenjava pravilno napisane besede za identično besedo s slovnično napako, lahko pa tudi vstavite celoten stavek, ki bo nad glavo testnega subjekta zagotovljeno izrisal velik vprašaj. Lahko recimo zamenjate besedo “Živjo” z “Obožujem zelje” ali kaj podobno duhovitega/bedastega. Kako to izvesti? No, to se razlikuje glede na orodje in operacijski sistem.

Microsoft Word: Pojdite pod menijsko okno Datoteka (zgoraj levo, v novejših različicah ga je zamenjala ikona) > Možnosti > Preverjanje > Možnosti samopopravkov.

Android: Nastavitve > Jezik & Vnos > Google Tipkovnica > Popravljanje teksta > Osebni slovar.

iPhone: Nastavitve > Splošno > Tipkovnica > Zamenjava teksta > + znak zgoraj desno.

4. Zamenjajte postavitev tipkovnice

Še en trik, ki ne terja veliko truda. Vse, kar morate storiti je, da zamenjate postavitev tipkovnice iz QWERTZ v AZERTY ali DVORAK in tipke na tipkovnici ne bodo več predstavljale znakov in črk, ki so na njih narisane.

Pojdite pod Nadzorna plošča > Regija in jezik > Tipkovnice > Zamenjaj tipkovnico > Gumb za dodajanje. Izberite katero koli postavitev tipkovnice. Ko to storite, izberite na novo dodano postavitev za privzeto. Po vsej verjetnosti boste želeli tudi skriti ikono za tipkovnico v opravilni vrstici, saj bo drugače potegavščina zelo hitro razkrita.

5. Prelepite miškin senzor s trakom

Če se podamo še v vode preprostega nedolžnega vandalizma, je eden najbolj priljubljenih in učinkovitih trikov za prerani živčni zlom žrtve zalepljen trak preko miškinega senzorja, kar bo praktično onemogočilo uporabo, odvisno od vrste senzorja. Podobno lahko preko senzorja prelepite beli listič. Mislim, da razložitev postopka za to ni potrebna.

6. Odprite celozaslonsko sliko počenega namizja

Srečanje z počenim zaslonom je lahko enostavna zamenjava za jutranjo kavo. Pogooglate “broken screen wallpaper”, najdite ustrezno sliko, jo prenesite ter celozaslonsko odprite. Enostavno, učinkovito, nedolžno (dokler žrtev nima slabega srca), prekrasno. Enako učinkovit je lahko tudi Modri zaslon smrti.

7. Nastavite sliko namizja za ozadje in skrijte vse ikone

Če enostavno naredite sliko namizja s tipko Print Screen, jo prilepite v slikarja, shranite ter nato nastavite za ozadje namizja, to lahko predstavlja zelo zabavno potegavščino in hkrati družbeni eksperiment.

Kombinirajte dejanje s skritjem vseh ikon (Na Windows 10 to storite z desnim klikom namizja > Pogled > Pokaži ikone na namizju , za dodaten učinek pa skrijte še opravilno vrstico. Žrtev ne bo vedela, katero prekletstvo jo je doletelo.

8. Priključite brezžično miško v žrtvin računalnik in vsake toliko časa pomigajte z njo

V pisarniškem okolju z namiznimi računalniki nič ne preseže dobrega starega trika samoiniciativne miške z umetno pametjo. Če v zadek računalnika priključite majhen USB ključek brezžičnega signala (prejmete ga zraven vsake brezžične naprave), lahko nato iz razdalje nadzirate miškin kurzor in vsake toliko časa v primeru slabe volje to prenesete na sodelavca/sodelavko. Lahko pa grete še korak dlje in na isti princip s tipkovnico na računalnik “pričarate” sporočila, katera bodo povzročila priklic pisarniškega eksorcista.

Kaj še čakate?

Dobili ste dovolj materiala za nagajanje sodelavcem. Preostane vam zgolj, da izberete tarčo, se naučite maničnega zlobnega smejanja in se prepustite primarnim nagonom.

VAŠ RECOSI

Oglejte si naš nabor akcijskih izdelkov: LINK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Glavni meni