KAKO POHITRITI VAŠ iPHONE ALI iPAD

Avtor Katja 12/03/2018 0 Komentarji

Vsak od nas je že doživel, da mu je mobilni telefon ali tablica začela počasi delovati. To sicer ni gromozanski problem, je pa v današjem svetu to zelo moteče.

 

Če nam začne mobilnik ali tablica delovati počasi, še ne pomeni, da je za staro šaro in ga je potrebno zamenjati. Najverjetneje bo dovolj, če izvedemo nekaj preprostih korakov in naša elektronska naprava nam bo spet v veselje.

 

1. ZAPRITE APLIKACIJE, KI JIH NE UPORABLJATE

 

Rezultat iskanja slik za iphone apps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Če imate istočasno odprtih veliko aplikacij, se bo naprava zelo upočasnila in vi boste začeli izgubljati živce.

Ko prenehate z uporabo ene aplikacije, nato pa odprete novo, ali če enostavno zaklenete telefon, se vse te odprte aplikacije izvajajo v ozadju.

Za popolno zapiranje aplikacije enostavno dvakrat pritisnite gumb “domov” (ang. Home button), in z enostavnim potegom (ang. slide) pozaprite aplikacije, ki jih ne potrebujete.

Aplikacije, ki se izvajajo v ozadju, vam zasedajo prostor v pomnilniku in tako upočasnijo vašo napravo. Zato jih le pozaprite in vaša naprava se bo pohitrila.

 

2. IZBRIŠITE APLIKACIJE

 

Rezultat iskanja slik za iphone apps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ker imamo dostop do zanimivih aplikacij v trgovini (iStore), si ljudje damo duška in jih nalagamo na naše naprave, čeprav jih ne potrebujemo. Če pregledamo napravo, bomo po vsej verjetnosti našli kakšno aplikacijo, ki je sploh ne uporabljamo. Takšne aplikacije samo zasedajo prostor v pomnilniku in nam upočasnjujejo napravo. Odstranjevanje aplikacij iz Apple naprav je zelo enostavno. Samo pritisnemo s prstom na aplikacijo, par sekund pridržimo, dokler ne začne migljati, potem pa v zgornjem levem kotu pritisnemo “X” in aplikacija bo odstranjena. Drugi način pa je, da gremo v “Settings”, “General settings”, “Usage”, “Manage storage” in od tukaj odstranimo aplikacije, ki jih ne potebujemo.

 

3. IZBRIŠITE DATOTEKE, KI ZASEDEJO VELIKO PROSTORA

 

Rezultat iskanja slik za iphone storage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapolnjen pomnilnik velikokrat povzroči, da je naprava med uporabo počasna. Pomnilnik pa se zelo hitro zapolni z velikimi “neželenimi” (ang. junk) datotekami. Slike, videi in glasba so najpogostejše datoteke, ki zasedajo prostor in upočasnjujejo napravo. Glasba, ki je ne poslušamo ali slike, ki jih ne gledamo več, enostavno pobrišimo in sprostimo prostor v napravi.

 

4. ZNOVA ZAŽENITE NAPRAVO

 

Rezultat iskanja slik za ipad power off

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tudi ponovni zagon naprave jo lahko pohitri. Ob ponovnem zagonu, se namreč vsi začasni porocesi operacijskega sistema iOS avtomatsko pobrišejo. Napravo ponovno zaženemo tako, da pridržimo gumb za “spanje/prebujanje” (ang. sleep/wake) na vrhu naprave. Prikaže se gumb, po katerem podrsamo in naprava se izklopi. Ko je naprava izklopljena, jo ponovno prižgemo s pritiskom na gumb “spanje/prebujanje”, na vrhu naprave.

Imamo tudi možnost prisiljenega ponovnega zagona. Za to moramo pridržati gumb za “spanje/prebujanje” na vrhu naprave in pa gumb “domov”, in sicer tako dolgo, dokler se ne prikaže logotip Apple.

Zadnja, bolj groba možnost ponovnega zagona je ponastavitev na tovarniške nastavitve (ang. factory reset). S tem odstranimo iz naprave vse podatke in jo nastavimo tako, kot je bila, ko smo jo kupili. Slaba stran te metode pa je, da izgubimo vse podatke v napravi, zato je dobro, da si pred tem naredimo varnostno kopijo podatkov. Ta opcija se nahaja v meniju “General settings”, “Reset settings”, “Erase all Content and Settings”.

 

5. KUPITE OBNOVLJENO NAPRAVO

 

Rezultat iskanja slik za recositech

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Če še niste kupili obnovljene naprave, je to najboljša možnost.

Pri nas imamo na izbiro veliko modelov iPhone in iPad, po izjemno ugodnih cenah.

iPhone 6 16GB je pri nas na voljo za 359€, iPad Mini 16GB WIFI, pa za samo 189€.

 Vse naše naprave pa so seveda odklenjene in nastavljene na tovarniške nastavitve.

 

 

Upamo da so vam bili ti nasveti v pomoč.

 

VAŠ RECOSI

 

Originalni članek v angleškem jeziku: https://www.greenit.ie/blog/post/how-to-speed-up-a-slow-iphone-or-ipad.html

 

 

 

Pustite komentar

»Zavod za letovanje in rekreacijo otrok se je odločili za nakup prenosnikov HP Elitebook 8470p, za namen uporabe v počitniških domovih za otroke in mladostnike. Z nakupom smo izredno zadovoljni, cenovno so bili zelo ugodni, odlično ohranjeni in so bili tudi dostavljeni v dogovorjenem času. V primeru novih nakupov, se bomo zagotovo odločili za ponovno sodelovanje z vami J.«
- Meta iz ZLRO
​"P​ri recositech že k​upil ​i​P​a​d tablico, bila je zelo ugodna, deluje kot nova in je z garancijo. Tako, da priporočam​"​.
- ​Boštjan
"Ko smo se na naši šoli odločili za nakup prenosnih računalnikov za mobilno računalniško učilnico, smo po naključju prišli do kontaktnih podatkov podjetja Recosi. Ker smo za isti denar namesto dragih novih prenosnikov lahko kupili cenejše a zmogljivejše obnovljene prenosnike, smo se odločili za nakup. Z dobavljenimi računalniki smo zelo zadovoljni, prav tako pa tudi z odzivnostjo podjetja, ko jih potrebujemo".​
- Srednja Vzgojiteljska Šola in Gimnazija Ljubljana, Aleš Confidenti
"Pri podjetju RECOSI smo kupili več prenosnih računalnikov. Zaradi specifičnih zahtev glede njihove uporabe, smo jih želeli pred uporabo temeljito preizkusiti, kar so nam v podjetju prijazno omogočili. S prenosniki smo zadovoljni, prav tako pa s fleksibilnostjo in prijaznostjo, ki smo je bili deležni."
- Damjan, Društvo Ćarunalnik
Iz novic
KAKO POHITRITI VAŠ iPHONE ALI iPAD

KAKO POHITRITI VAŠ iPHONE ALI iPAD

Katja 12/03/2018 0
Vsak od nas je že doživel, da mu je mobilni telefon ali tablica začela počasi delovati. To sicer ni gromozanski problem, je pa v današjem svetu to zel...
Beri več
Zakaj vašemu mobilniku iPhone stanje baterije v mrzlem vremenu drastično pade

Zakaj vašemu mobilniku iPhone stanje baterije v mrzlem vremenu drastično pade

Katja 01/03/2018 0
Za to obstaja povsem tehnični razlog.                           Litijeve baterije, ki so uporabljene v iPhone - ih, hitro izgubljajo življensko dobo p...
Beri več
Zakaj kupiti obnovljeno računalniško opremo?

Zakaj kupiti obnovljeno računalniško opremo?

Katja 23/02/2018 0
Ko imamo namen kupiti prenosnik, osebni računalnik, tablico ali mobilni telefon, smo po navadi v dilemi ali kupiti novega, rabljenega ali obnovljenega...
Beri več
Začetek uspešnega sodelovanja RECOSI s podjetjem PIPISTREL

Začetek uspešnega sodelovanja RECOSI s podjetjem PIPISTREL

admin 16/06/2017 0
Recosi, globalna socialna franšiza na področju profesionalne obnove računalniške opreme je s podjetjem Pipistrel pričela uspešno sodelovati. Ivo Bosca...
Beri več
Odprtje novih prostorov podjetja RECOSI

Odprtje novih prostorov podjetja RECOSI

admin 11/01/2017 1
 Spoštovani! Obveščamo vas, da bo 19.1.2017 ob 11.00 uri potekala otvoritev novih prostorov podjetja RECOSI, mednarodne socialne franšize na področju ...
Beri več
Odprta prenovljena spletna trgovina

Odprta prenovljena spletna trgovina

admin 18/10/2016 0
V sodelovanju s podjetjem Akta design smo prenovili spletno stran Recositech, kjer vam bomo predstavljali in ponujali vrhunsko obnovljeno računalniško...
Beri več