Čas je, da najdemo alternative za e-odpadke

V Avstraliji je pred dvema tednoma v veljavo prešla vsesplošna prepoved odlaganja elektronskih odpadkov na odlagališča običajnih smeti. Prepoved pomeni, da od tega trenutka dalje prebivalci Avstralije predmetov, kot so mobilni telefoni, računalniki, monitorji, tiskalniki, televizorji, CD-predvajalniki, grelniki, hladilniki ter drugi elektronski predmeti, ne bodo mogli več odlagati kot običajne smeti.

S prepovedjo je svet mesta Brimbank vzpostavil posebne točke za odlaganje e-odpadkov, ki se bodo nahajale v mestih Keilor, Sydenham, Sunshine, Deer Park in St. Albans.

Županica mesta Brimbank, Lucinda Congreve, je skupnost pozvala, da izkoristijo zasnovo prostega sistema, a vseeno naj ne ovržejo trajnostne miselnosti:

“Ustvarili smo veliko različnih novih opcij za odlaganje omenjenih odpadkov, vključno z nadgradnjo Središča za obnovitev virov v Keilorju, kamor lahko brezplačno prinesete e-odpadke, kot so računalniki, televizije, tiskalniki in avtomobilski akumulatorji. Prav tako smo odprli več manjših točk za e-odpadke, da bi s tem njihovo obnovo in reciklažo naredili čim preprostejšo.”

“Razmislite o doniranju vaših neželenih predmetov v dobrodelne namene, ali jih ponudite prijateljem ter družinskim članom. Lahko vas preseneti, koliko uporabna je vaša stara naprava lahko za nekoga drugega.”

Večje predmete, kot so hladilniki in pomivalni stroji, je potrebno reciklirati preko službe za trde odpadke, ki je pred nedavnim prešla v model “na klic”.

VAŠ RECOSI

Oglejte si naš nabor akcijskih izdelkov: LINK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Glavni meni